
Recept: pompoenjam
Dit heb je nodig:
- 1kg pompoen in plakjes (zonder schil) bijvoorbeeld Red Kuri
- 500gr moesappel (zonder schil)
- 2 sinaasappels
- 2 citroenen
- 75gr walnoot in stukjes
- 2kg suiker
Zo maak je het
- Leg in een grote kom de pompoenplakjes met de helft van de suiker en laat dit, bedekt met een theedoek, een nacht staan.
- Doe de appelschijfjes in een andere kom.
- Pers de sinaasappels en citroenen en doe het sap bij de appel.
- Voeg dan de stukjes walnoot toe.
- Bedek de kom met een theedoek en laat ook dit een nacht staan.
- Doe de volgende dag de pompoen (incl. sap dat er uit is gekomen) samen met het appelmengsel en de rest van de suiker in een pan.
- Al roerend zachtjes verhitten tot de suiker is opgelost.
- Breng het dan aan de kook en laat het 30-45 minuten zachtjes sudderen tot het mengsel helder en stroperig is. Doe de hete jam in gesteriliseerde jampotten en sluit ze meteen af met de deksel.
naar recept van Gery Roest