Recept: pompoenjam

Dit heb je nodig:

  • 1kg pompoen in plakjes (zonder schil) bijvoorbeeld Red Kuri
  • 500gr moesappel (zonder schil)
  • 2 sinaasappels
  • 2 citroenen
  • 75gr walnoot in stukjes
  • 2kg suiker

Zo maak je het

  • Leg in een grote kom de pompoenplakjes met de helft van de suiker en laat dit, bedekt met een theedoek, een nacht staan.
  • Doe de appelschijfjes in een andere kom.
  • Pers de sinaasappels en citroenen en doe het sap bij de appel.
  • Voeg dan de stukjes walnoot toe.
  • Bedek de kom met een theedoek en laat ook dit een nacht staan.
  • Doe de volgende dag de pompoen (incl. sap dat er uit is gekomen) samen met het appelmengsel en de rest van de suiker in een pan.
  • Al roerend zachtjes verhitten tot de suiker is opgelost.
  • Breng het dan aan de kook en laat het 30-45 minuten zachtjes sudderen tot het mengsel helder en stroperig is. Doe de hete jam in gesteriliseerde jampotten en sluit ze meteen af met de deksel.

naar recept van Gery Roest