
Recept: pompoensambal
Dit heb je nodig:
- 500gr. pompoen (zonder schil), bijvoorbeeld Speckled Hound
- 1 rode peper ±2cm geraspte verse gember
- Twee eetlepels gembersiroop
- Halve theelepel kardemom poeder
- 3 sjalotjes
- 100ml water
- Klein scheutje witte wijnazijn
- Hapjespan of braadpan
- Zout en peper
Zo maak je het
- Snijd de pompoen in kleine blokjes en de peper zonder zaadjes in hele kleine stukjes.
- Snipper de sjalotjes.
- Meng dan alle ingrediënten en breng ze in een hapjespan langzaam aan de kook.
- Doe de deksel op de pan en laat het zachtjes pruttelen totdat de pompoen beetgaar is.
- Breng het eventueel op smaak met peper en zout.
- Laat het in een ruime schaal afgedekt onder keukenfolie afkoelen.
- Schep de sambal in (gesteriliseerde) weckpotjes of jampotjes.
Dit is een recept van Antione Groot.