Recept: pompoensambal

Dit heb je nodig:

  • 500gr. pompoen (zonder schil), bijvoorbeeld Speckled Hound
  • 1 rode peper ±2cm geraspte verse gember
  • Twee eetlepels gembersiroop
  • Halve theelepel kardemom poeder
  • 3 sjalotjes
  • 100ml water
  • Klein scheutje witte wijnazijn
  • Hapjespan of braadpan
  • Zout en peper

Zo maak je het

  • Snijd de pompoen in kleine blokjes en de peper zonder zaadjes in hele kleine stukjes.
  • Snipper de sjalotjes.
  • Meng dan alle ingrediënten en breng ze in een hapjespan langzaam aan de kook.
  • Doe de deksel op de pan en laat het zachtjes pruttelen totdat de pompoen beetgaar is.
  • Breng het eventueel op smaak met peper en zout.
  • Laat het in een ruime schaal afgedekt onder keukenfolie afkoelen.
  • Schep de sambal in (gesteriliseerde) weckpotjes of jampotjes.

Dit is een recept van Antione Groot.