
Recept: pompoenlikeur
Dit heb je nodig:
- 400gr. pompoen, bijvoorbeeld Blue Kuri
- 1 kaneelstokje
- 1 gedroogde rode chilipeper
- 1 vanillestokje
- ±700ml. Wodka
- 300gr. suiker
- 0,5L. water
- Een goed afsluitbare steriele pot, bijvoorbeeld een weckpot Flessen om de likeur in te gieten
Zo maak je het
- Snijd de pompoen in parten, haal de schil eraf en haal de pitten en de draderige zaadlijsten eruit.
- Snijd de pompoen in stukjes en doe ze in een grote steriel gemaakte pot.
- Doe het kaneelstokje, de chilipeper en het vanillestokje erbij en giet dan de wodka tot net onder de rand van de pot.
- Sluit de pot en laat het vier weken rusten op een koele donkere plek.
- Haal na vier weken de pot tevoorschijn.
- Doe het water en de suiker in een pan en breng het aan de kook.
- Wacht tot alle suiker is opgelost en laat het afkoelen.
- Zeef het wodka-pompoenmengsel en doe het bij het afgekoelde suikerwater.
- Meng het geheel goed door en giet de likeur in steriel gemaakte flessen.
- Doe de flessen dicht en laat de likeur nog eens 4-5 weken op een koele donkere plek staan.
- Leuk om cadeau te geven!
Dit is een recept van Micha