Recept: pompoenlikeur

Dit heb je nodig:

  • 400gr. pompoen, bijvoorbeeld Blue Kuri
  • 1 kaneelstokje
  • 1 gedroogde rode chilipeper
  • 1 vanillestokje
  • ±700ml. Wodka
  • 300gr. suiker
  • 0,5L. water
  • Een goed afsluitbare steriele pot, bijvoorbeeld een weckpot Flessen om de likeur in te gieten

Zo maak je het

  • Snijd de pompoen in parten, haal de schil eraf en haal de pitten en de draderige zaadlijsten eruit.
  • Snijd de pompoen in stukjes en doe ze in een grote steriel gemaakte pot.
  • Doe het kaneelstokje, de chilipeper en het vanillestokje erbij en giet dan de wodka tot net onder de rand van de pot.
  • Sluit de pot en laat het vier weken rusten op een koele donkere plek.
  • Haal na vier weken de pot tevoorschijn.
  • Doe het water en de suiker in een pan en breng het aan de kook.
  • Wacht tot alle suiker is opgelost en laat het afkoelen.
  • Zeef het wodka-pompoenmengsel en doe het bij het afgekoelde suikerwater.
  • Meng het geheel goed door en giet de likeur in steriel gemaakte flessen.
  • Doe de flessen dicht en laat de likeur nog eens 4-5 weken op een koele donkere plek staan.
  • Leuk om cadeau te geven!

Dit is een recept van Micha