Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Viola cornuta - Viooltje - Frizzle Sizzle Mini Tapestry

€ 2,95*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
66515.10
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
April, Mei, Juni, Juli
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
20 - 50 cm
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Te gebruiken als
Snijbloem
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, September, Oktober
Product informatie

Nog zo'n leuk Viooltje die je als snijbloem voor kleine vaasjes kunt kweken! Frizzle Sizzle Mini Tapestry is een super leuk Viooltje met lieve kleine bloemetjes die een beetje gefrommeld of golvend zijn en een lichte geur hebben. Het is een leuke kleurenmix van lavendel, crème, paars, taupe en goud geel. De bloemetjes zijn eetbaar en kun je bijvoorbeeld heel leuk als garnering op een zomerse salade of als finishing touch op een ijscoupe doen.

De planten zijn vrij compact maar de bloemstelen kunnen, onder de juiste omstandigheden, ca. 30 cm lang worden. Een hele mooie lengte voor bijvoorbeeld Tulpen boeketjes.

Zaai Frizzle Sizzle Mini Tapestry in het najaar (september-oktober) in de koude kas of in het vroege voorjaar (begin februari - maart) voor. Dek de zaden af met een dun laagje aarde en zorg voor een constante temperatuur van 17-20º C. Als de kiemplantjes hun eerste echte blaadjes krijgen kun je ze verspenen naar potten of naar een kweektray. Laat ze dan acclimatiseren en verder groeien. Vanaf eind april kunnen ze naar buiten.

Belangrijk om te weten: Zoals bij alles wat je zaait zijn de daglengte en temperatuur van invloed op de groei van de plant. Bij Frizzle Sizzle is dat niet anders. Voor de lengte van de bloemstengels is het goed om te weten dat de planten voor een actieve groei een daglengte van minsten 10 uur nodig hebben. Lange dagen en een warme temperatuur resulteren in langere bloemstengels.

Ook leuk om te weten: Is het een koud voorjaar, dan zullen de planten compacter blijven en de kleuren van de bloemen donkerder zijn. Ook zijn de bloemen dan meer gerimpeld. Zijn de dagen erg warm, dan zal de plant stoppen met bloeien. Geen nood! Hij zal weer verder gaan bloeien als de temperaturen weer dalen.