Binnen enkele werkdagen in huis
Gratis verzending vanaf €50,00
Direct uit voorraad leverbaar

Sanguisorba officinalis - Grote pimpernel - Red Thunder

€ 2,25*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
  • Gratis verzending vanaf €50,00
  • Direct uit voorraad leverbaar
Alles op een rijtje
Productnummer:
64600.0.2
Behandeling
Onbehandeld
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
100 - 150 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
September, Oktober
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie
De Grote Rode Pimpernel.... het lijkt wel de naam van een vogel...of de titel van een sprookje... De dansende rode bolletjes staan op lange veerkrachtige stelen die hoog boven de plant uitsteken. Ze komen het mooiste tot hun recht in een grote groep. Het is eigenlijk helemaal niet zo'n veeleisende plant. Hij is al tevreden met een zonnige plaats in vochtige, voedingsrijke grond. Het enige waar ze een hekel aan hebben is natte voeten. Zorg er dus voor dat de grond goed doorlatend is. Als je ervoor zorgt dit in orde is, word je van juni tot in september rijkelijk beloond met die leuke bolletjes op stelen die wel 120-150cm hoog kunnen worden.

Sanguisorba Red Thunder kun je op twee manieren zaaien. Je kunt september-oktober in de volle grond zaaien. Dan kiemt het zaad in het volgende voorjaar. Het nadeel is dan wel, dat je geen idee hebt wat er van opkomt. Wil je meer controle? Dan adviseren we je om in maart-april voor te zaaien. Dat gaat het beste in een vensterbankkweekkas of propagator met verwarming of een verwarmingsmatje. Dek de zaden nauwelijks af, zet je kweekbak op een plaats bij het raam en houd de grond vochtig (niet nat). Als je zorg dat de bodemtemperatuur 20ºc is, zie je met twee weken de eerste plantjes opkomen. Zodra de kiemplantjes hun eerste blaadjes krijgen kun je ze verspenen naar aparte potjes. Na de laatste vorst kunnen ze de volle grond in. Zet ze niet te dicht bij elkaar want het onderste deel van de plant kan best 'bossig' worden. Houd daarom een plantafstand van ongeveer 35-40 cm aan.

Nóg een leuk weetje: Wat veel mensen niet weten, is dat het jonge blad eetbaar is. Het heeft een klein bittertje. Verwerk ze wel rauw want anders verliezen de blaadjes hun smaak. Voeg ze in warme gerechten pas net voordat je gaat opdienen toe. Je kunt het als garnering gebruiken en als smaakmaker in bijvoorbeeld salades, soep, stoofschotels en in kruidenboter.