Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Delphinium hybrida Pacific - Ridderspoor - King Arthur

€ 2,95*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
55200.30
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
150 - 200 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Maart, April
Zaaitijd onder glas
Januari, Februari, Maart, April, December
Product informatie

Je kent vast het verhaal van King Arthur en zijn vrouw Guinevere wel... Je weet wel, Guinevere die verliefd wordt op Sir Lancelot... Er zijn boeken over geschreven en zelfs films over gemaakt. Een echte Ridderroman! Wij hebben nu onze eigen King Arthur en Guinevere. Samen met Percival, één van de ridders van de Ronde Tafel, kun je nu je border omtoveren tot een romantische ridder- ...oeps!.. bloementuin. Heel mooi met bijvoorbeeld met wat siergrassen,  Cosmea's en vaste planten! Wil je meer personages uit het verhaal van King Arthur in je tuin, dan kun je kiezen voor de Mix van Delphinium hybrida Pacific (55203)

King Arthur is een stoere blauwpaarse, meerjarige Ridderspoor die ca. 160 cm hoog wordt en bloeit van juni t/m augustus. De planten bloeien al in het eerste jaar na het zaaien en de bloemen doen het ook goed op de vaas. Knip je de uitgebloeide aren meteen weg, dan heb je grote kans op een tweede bloei! (de bloemen zullen dan wel iets kleiner zijn) Zorg voor een standplaats in de volle zon en zet ze in goed doorlatende, liefst humusrijke grond. Zet maximaal 5 planten per m².

Binnen voorzaaien doe je het beste van december tot april in een vorstvrije onverwarmde ruimte. Delphinium is een koude kiemer. Ze worden dus door kou uit de kiemrust "wakker gemaakt". Komt er na 3 weken nog niks op, dan zul je de zaaitray even een paar weken in de koeling moeten zetten zodat de zaadjes "ontwaken". Dat kan bij 4°C. (Dit kun je natuurlijk ook meteen na het zaaien doen.) Dek de zaden niet af maar druk ze alleen voorzicht een beetje aan. Het opkweken van de kiemplantjes doe je bij 15-18°C. Pas als ze echte blaadjes hebben kun je ze overdag buiten zetten om ze af te harden. Zet ze pas na de laatste vorst in de volle grond.

Zaaien in de volle grond kan maart - april op een plek in de zon, in goed doorlatende, onkruidvrije, liefst humusrijke grond.