Cucurbita moschata - Honeynut
-
Binnen enkele werkdagen in huis
-
Gratis verzending vanaf €50,00
-
Ruim en divers assortiment
Alles op een rijtje
Productnummer:
44250.10
Behandeling
Puur Natuur
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Product informatie
Honeynut is een Butternut met smaakvol donker oranje vruchtvlees met meloen aroma. Je kunt het inmaken, verwerken in oven- en stoofgerechten of je maakt er een chutney van.
De plant heeft een sterk rankende groeiwijze en is meeldauw tolerant. (PMT) Omdat de vruchten niet zo groot worden, is dit een soort die je heel goed langs gaas of een rek kunt laten groeien. Verticaal tuinieren dus! Dat scheelt veel ruimte zodat je op die plaats ook nog wat anders kunt telen.
Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. De ideale bodemtemperatuur op zaaidiepte is voor Moschata types is 22-25°C. Je kunt Moschata in de volle grond zaaien maar houd er dan rekening mee dat de kiem dan langzamer op gang komt. Muskaatpompoenen en Butternut worden daarom vaak later in het voorjaar in de volle grond gezaaid dan andere pompoensoorten. (denk dan aan juni) Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van minimaal 20°C heeft zodat het kiemingsproces goed verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.
De plant heeft een sterk rankende groeiwijze en is meeldauw tolerant. (PMT) Omdat de vruchten niet zo groot worden, is dit een soort die je heel goed langs gaas of een rek kunt laten groeien. Verticaal tuinieren dus! Dat scheelt veel ruimte zodat je op die plaats ook nog wat anders kunt telen.
Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. De ideale bodemtemperatuur op zaaidiepte is voor Moschata types is 22-25°C. Je kunt Moschata in de volle grond zaaien maar houd er dan rekening mee dat de kiem dan langzamer op gang komt. Muskaatpompoenen en Butternut worden daarom vaak later in het voorjaar in de volle grond gezaaid dan andere pompoensoorten. (denk dan aan juni) Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van minimaal 20°C heeft zodat het kiemingsproces goed verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.
Gerelateerde producten