Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita maxima - Bal Kabagi

€ 2,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
41803.10
Behandeling
Puur Natuur
Gewichtsklasse
2 - 5 kg
Groeiperiode
90 - 100 dagen
Groeiwijze
R - Rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Vruchtgrootte
26 - 40 cm
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Bal Kabagi wordt vanwege zijn zoete vruchtvlees ook wel Honingpompoen genoemd. Deze pompoen wordt in Turkije veel in zoetigheid en gebak verwerkt. Je kunt het gele vruchtvlees ook erg goed verwerken in een heel simpel bijgerechtje voor bij de barbecue. Snijd zo'n 300 gram vruchtvlees in kleine blokjes en verwarm in een braadpan of wok wat olie. Bak de blokjes met peper en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar op middelhoge temperatuur. Rooster ondertussen een handje (gemengde) nootjes in een droge koekenpan, rasp een stukje verse gember (± 1 cm) en pers een teentje knoflook. Als de pompoenblokjes beetgaar zijn, voeg je de nootjes, geraspte gember, knoflook en een eetlepel honing toe en bak alles even goed door. Giet het over in een leuk schaaltje en verkruimel er nog wat Feta kaas overheen.

De plant heeft een rankende groeiwijze en geeft grijze vruchten met een doorsnede van ongeveer 30cm.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. De ideale kiemtemperatuur is 22 °C.