Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Dianthus barbatus - Duizendschoon - Sweet Black Cherry

€ 2,45*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
55218.30
Behandeling
Gepelleteerd
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Black Cherry is een héle donkerrode Duizendschoon die je heel mooi kunt combineren met het wuivende Siergras Frosted Explosion ( 90392) en Zinnia Benary's Giant Wine (66893). Naast dat deze vlinderlokker een mooie aanvulling voor de border is, is het ook een hele goeie snijbloem.

De stelen van Sweet™ Black Cherry worden ongeveer 75 cm hoog en *afhankelijk van het zaaimoment, bloeien ze van juni tot augustus. Je kunt Duizendschoon op een zonnige plaats uitplanten maar op een plaatsje half in de schaduw doen ze het ook goed. Een tip: Pas een beetje op met welke voeding je geeft. Als ze teveel stikstof krijgen, worden de stelen namelijk dun en slap en krijgen ze veel blad en weinig bloemen. 

*Zaai ze voor bloei in de (na)zomer maart-april binnen voor. Dit kan heel goed in een vensterbank kweekkas of propagator. Zet ze op een lichte plaats in een onverwarmde (vorstvrije) ruimte om te kiemen. Dit kan bijvoorbeeld in een koele slaapkamer maar een koude kas kan natuurlijk ook. Uitplanten kan zodra er geen vorst meer wordt voorspeld.

Je kunt er ook voor kiezen om ze direct in de volle grond te zaaien. Dat kun je begin juni doen. *Voor een vroege bloei kun je ook in augustus zaaien. De jonge planten kun je gewoon buiten in de grond laten staan. De planten die de winter overleven zullen vroeg in het voorjaar weer gaan uitlopen en bloeien.

Nog even dit: De zaden zijn 'gepelleteerd'. Dat betekent dat ze zijn gecoat met een laagje klei of kalk zodat ze mooi rond zijn en een uniforme grootte en vorm hebben. Dat is handig bij machinaal zaaien.