Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Capsicum frutescens - Snackpaprika - Topepo mix

€ 1,75*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
12355.1
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Juli, Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
0 - 10 cm
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Aantal zaden/gram
± 150 zaden
Product informatie

Dit is een leuke mix van de gele en rode Topepo. Deze mini paprika met de vorm van een tomaatje kun je niet alleen eten als snackpaprika, je kunt ze bijvoorbeeld ook inmaken of vullen met roomkaas en serveren als tapas bij de barbecue of als hapje bij de borrel.  

De plant heeft een compacte groeivorm en wordt ± 50 cm hoog. Hierdoor kun je ze ook in bloempot kweken. Zet ze op een zonnige beschutte plaats van je balkon of terras. Kweek je ze in de kas? Dan zullen de planten het beter naar hun zin hebben en geven ze meer vruchten die dan ook iets groter zijn dan wanneer je buiten kweekt. 

Zaai in maart-april binnen voor. Zorg ervoor dat de bodemtemperatuur op zaaidiepte 20-25 °C is. Als de kiemplantjes ± 4cm groot zijn, kun je ze uitplanten in potjes. Je kunt ze dan ook in een kas uitplanten waar de aarde minimaal 20 °C warm is. Zet ze in humus rijke grond, 50 cm uit elkaar. Als de temperatuur lager is dan 20°C, laat je ze nog even in de potjes staan tot de aarde de gewenste temperatuur heeft. Bij een te lage bodem temperatuur stopt namelijk de ontwikkeling van het plantje en kan het zelfs afsterven.

 Tot slot nog een tip: Geef geen mest met een hoog stikstof gehalte. De plant zal dan veel blad ontwikkelen en dat gaat ten koste van de vruchtzetting.