Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Capsicum frutescens - Tomaatpaprika - Topepo Rosso

€ 12,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
12352.10
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Juli, Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
0 - 10 cm
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Aantal zaden/gram
± 150 zaden
Product informatie
'Topepo Rosso' is een oud, populair Italiaans ras. Deze knapperige en zoete kruidige paprikaatjes lijken net vleestomaten! Ze zijn geschikt om in te maken of te verwerken in een salade maar je kunt ze ook vullen. Leuk (en lekker!) als extra hapje bij de barbecue. Vind je het leuk om ook nog een andere variëteit te kweken? We hebben ook de gele 'Topepo' (12353) in ons assortiment én je kunt kiezen voor een mix van rood en geel (12355)

De productieve plant wordt ongeveer 70 cm hoog en geeft dikwandige vruchten met een doorsnede van ongeveer 7cm. Hij doet het erg goed in de kas maar kan ook in een pot op een zonnige, beschutte plaats op je balkon of terras worden gekweekt. Het is een plant met veel blad waardoor hij dus ook veel vocht verdampt. Let er daarom op dat je goede aarde gebruikt en op tijd water geeft. Doordat de 'Tomaatpaprika' vrij zwaar is, kun je de plant het best ondersteunen met een stok of een rekje. 

Zaai in maart-april binnen voor. Zorg ervoor dat de bodemtemperatuur op zaaidiepte 20-25 °C is. Als de kiemplantjes ± 4cm groot zijn, kun je ze uitplanten in potjes. Je kunt ze dan ook in een kas uitplanten waar de aarde minimaal 20 °C warm is. Zet ze in humus rijke grond, 50 cm uit elkaar. Als de temperatuur lager is dan 20°C, laat je ze nog even in de potjes staan tot de aarde de gewenste temperatuur heeft. Bij een te lage bodem temperatuur stopt namelijk de ontwikkeling van het plantje en kan het zelfs afsterven. Oogsten kan in de kas van juli tot oktober.

 Tot slot nog een tip: geef geen mest met een hoog stikstof gehalte. De plant zal dan nog meer blad ontwikkelen en dat gaat ten koste van de vruchtzetting.