Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Capsicum annuum - Paprika - Purple Bell

€ 2,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
12316.20
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Juli, Augustus, September
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Aantal zaden/gram
± 140 zaden
Product informatie
Purple Bell is een paprika met een bijzondere kleur. De vrucht verkleurt namelijk van paars naar uiteindelijk een kleur die wat lastig is te omschrijven... het is een soort paars-rood....of paars met een donkerrode gloed...of aubergine kleurig? Als hij helemaal is uitgerijpt en die lastig te omschrijven kleur heeft, is hij qua smaak het best. Dan is hij lekker zoet. Maar nog onrijp (paars zonder rode gloed) kun je deze paprika ook heel goed eten. Hij is dan erg lekker in een salade en zal meteen ook een leuk kleuraccent aan je gerecht geven!

De plant heeft een vrij compacte groeivorm waardoor hij ook goed in een ruime pot of plantenbak geteeld kan worden. Ondersteun de stelen wel met een rekje of stok, want ze vallen makkelijk om door het gewicht van de vruchten. Paprika houdt van warmte en zon. Wij adviseren daarom om ze in een kas, tunnel of serre te kweken. Heb je geen van die drie? Dan kun je er ook voor kiezen om ze in grote potten op een zonnige, beschutte, warme plek op je terras of balkon te kweken.

Zaai in maart-april binnen voor. Zorg ervoor dat de bodemtemperatuur op zaaidiepte 20-25 °C is. Als de kiemplantjes ± 4cm groot zijn, kun je ze uitplanten in potjes. Je kunt ze dan ook in een kas uitplanten waar de aarde minimaal 20 °C warm is. Zet ze op zo'n 50 cm afstand van elkaar, in humus rijke grond. Als de temperatuur lager is dan 20°C, laat je ze nog even in de potjes staan tot de aarde de gewenste temperatuur heeft. Bij een te lage bodem temperatuur stopt namelijk de ontwikkeling van het plantje en kan het zelfs afsterven.

Tot slot één tip: Geef geen mest met een hoog stikstof gehalte. De plant zal dan veel blad ontwikkelen en dat gaat ten koste van de vruchtzetting.