Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Capsicum chinense -Peper - Biquinho Red

€ 2,00*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
12227.10
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Augustus, September
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Product informatie
Een pepertje met een zoete smaak! Dat verwacht je niet als het om pepers gaat... Biquinho laat een warme gloed in je mond achter en kan zelfs rauw worden gegeten. Lekker op een borrelplankje samen met Camembert! Dit kleine druppelvormige milde 'snoepje' is er ook in het geel. Beide varianten doen het super in een bloempot. Dat je dus geen tuin of kas hebt hoeft geen excuus te zijn, ze doen het ook prima op een zonnig balkon 'drie-hoog-achter'! 

Pepers houden van warmte en van zon. Een kas, tunnel of serre is ideaal maar Biquinho kweken in een pot op een zonnige, beschutte plaats op je terras of balkon kan ook.  

Zaai maart-april voor. Zorg ervoor dat de bodemtemperatuur op zaaidiepte 20-25°C is. Als de kiemplantjes ± 4 cm groot zijn, kun je ze uitplanten in potjes. Je kunt ze dan ook uitplanten in een kas waarvan de aarde minimaal 20°C is. Zet ze op zo'n 50 cm afstand van elkaar, in humusrijke grond. Als de bodemtemperatuur lager is dan 20°C, laat je ze nog even in de potjes staan tot de aarde de gewenste temperatuur heeft. bij een te lage temperatuur stopt namelijk de ontwikkeling van het plantje en kan het zelfs afsterven.

Tot slot nog één tip: Geef geen mest met een te hoog stikstofgehalte. de plant zal dan veel blad ontwikkelen en dat gaat ten koste van de vruchtzetting.