Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Brassica oleracea - Broccoli - Groene Calabrese

€ 1,75*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
14080.1
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Juni, Juli, Augustus, September
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Aantal zaden/gram
± 250 zaden
Product informatie
Broccoli is familie van de Bloemkool. De smaak van Broccoli is wat sterker dan van Bloemkool en Broccoli heeft een wat lossere structuur, ze heeft zeg maar wat langere steeltjes onder de bloemschermen. Het is een hele gezonde groente waarvan je niet alleen de bloemschermen kunt eten maar ook het blad en de steel. Dat laatste doen heel veel mensen niet en dat is toch eigenlijk best jammer. Je kunt namelijk de stelen en het blad in stukjes snijden en gewoon mee stoven of roerbakken. 

Broccoli is tijdens de teelt minder veeleisend dan Bloemkool. Ze groeien graag op een plaats half in de schaduw of schaduw. Je zou ze heel goed in de schaduw van bijvoorbeeld je stokslabonen kunnen kweken. Zorg wel voor goed bemeste en doorlatende, grond die vochtig is.(niet klets nat)

Groene Calabrese kun je vanaf half maart tot juni in de koude kas of eind april tot juni buiten voorzaaien. Na zo'n 4 tot 5 weken na het zaaien kun je de plantjes uitplanten. Zorg daarbij voor een plantafstand van ca. 45 cm. Afhankelijk van het zaaimoment kun je in juli beginnen te oogsten. Kijk bij het oogsten goed naar de knoppen. Je oogst de knoppen vlak voordat de gele bloemetjes zichtbaar worden.

Tip: Knip eerst de "hoofdknop" uit de plant. Laat de plant daarna gewoon staan want nadat je de hoofdknop hebt geoogst komen er weer nieuwe scheuten die kleinere knoppen geven. Je kunt dus meerdere keren van een plant oogsten! De oogstperiode kan tot in oktober duren.