Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Brassica oleracea Sprouting Broccoli Burgundy F1

€ 2,95*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
14081.25
Behandeling
Onbehandeld
Eetbaar
Ja
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Burgundy F1 is een paarse Zomer Broccoli die in plaats van een compacte hoofd bloem, meerdere zijscheuten met kleine bloemhoofdjes vormt. Daarom wordt het ook wel Scheutjes Broccoli of Asperge Broccoli genoemd. Deze variant is makkelijker te kweken dan de 'gewone' Broccoli. Het leuke van deze Broccoli is dat je van een plant langer en vaker van kunt oogsten. Je oogst precies wat je nodig hebt en de plant houdt de rest lekker vers. Je kunt de scheuten in zijn geheel eten. Ze zijn heerlijk als je ze kort stoomt maar je kunt ze bijvoorbeeld ook heel goed wokken. Lekker samen met andere groentes en een woksausje in bijvoorbeeld een Aziatische roerbakschotel met een stukje zalm..... Nog gezond ook!

Burgundy F1 kun je maart-april in de koude kas in een zaaitray voorzaaien. Je kunt er voor kiezen om de plantjes te verspenen naar potjes met potgrond. Dat doe je zodra de plantjes hun eerste echte blad hebben. Je laat ze dan een paar weken verder groeien zodat ze wat groter en sterker zijn als je ze buiten uitplant. Buiten zaaien op een zaaibed kan vanaf half april. Hou er dan wel rekening mee dat het weer een grote invloed heeft op het kiemproces. Afhankelijk van het weer, kun je na zo'n 4 tot 5 weken na het zaaien de plantjes uitplanten.

Zorg bij het uitplanten voor een plantafstand van ca. 50 cm. Afhankelijk van het zaaimoment kun je in juli beginnen te oogsten. De oogstperiode kan tot in oktober duren.

Goed om te weten: Zaai Broccoli niet in huis voor. Het is in huis vaak te donker en te warm waardoor de kiemplantjes lang en slap worden.