Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Solanum lycopersicum - Tomatillo Purple

€ 2,25*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
12870.1
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Aantal zaden/gram
± 600 zaden
Product informatie
Tomatillo Purple is familie van de Ananaskers. Je weet wel, de plant met die oranje "lampionnetjes" met daarin een rond oranje eetbaar vruchtje. Je ziet ze wel eens in restaurants als garnering op je bord. Het zal je vast niet verbazen dat Tomatillo Purple ook 'lampionnetjes' krijgt met daarin een eetbaar vruchtje. Deze vruchtjes zijn trouwens wel iets groter en hebben als ze rijp zijn een paarse kleur. (ze zijn namelijk eerst appeltjes groen) Dit sappige vruchtje met een frisse zoetzure smaak kun je rauw eten maar ook heel goed in bijvoorbeeld een saus of salsa verwerken. Je kent hem misschien ook wel als Mexicaanse Aardkers. Het is een vruchtje die onmisbaar is in de Mexicaanse keuken en door het zuurtje, heel goed samen gaat met het pittige van de peper. 

Zaai Tomatillo maart-april binnen voor. Zorg voor een bodemtemperatuur van 20-22° C. Na de laatste vorst kun je de plantjes buiten op een beschutte plaats uitplanten in goed doorlatende grond. Dat kan in de volle grond maar ook in grote potten. De ideale plantafstand is zo'n 40 cm. We raden je aan om deze snelgroeiende planten te ondersteunen met bijvoorbeeld een stok want ze kunnen wel 100cm hoog worden.

Als de lampionnetjes zijn opengesprongen zijn kun je het vruchtje zien zitten. Dan beginnen de vruchtjes met rijpen. Wacht met oogsten tot ze van groen naar paars zijn verkleurd. Tip: Zet ze wel op een zonnige plaats want hoe meer zon, hoe lekkerder de vruchtjes! 

Nog even dit: Zet een paar planten bij elkaar in de buurt zodat je door kruisbestuiving een betere opbrengst krijgt.