Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Pisum sativum - Rijsdoperwt - Eerste vroege Mei

€ 2,95*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
11065.75
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Juni, Juli
Zaaitijd in vollegrond
Februari, Maart, April
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart
Aantal zaden/gram
± 6 zaden
Product informatie
Eerste vroege mei is een makkelijk te kweken vroege rijsdoperwt. Het leuke van peulvruchten is dat ze niet zo veeleisend zijn. Je kunt ze op iedere grondsoort kweken en ze hebben nauwelijks last van ziektes en plagen. Ze hebben niet eens veel mest nodig om toch productief te zijn. Daarom zijn ze heel leuk om met kinderen te kweken!

Rijsdoperwten laat je langs gaas groeien. Ze worden wat hoger dan de stamtypes en hebben daarom houvast nodig. Ze worden zo'n 130-150 cm hoog. Je zaait dan aan beide kanten van het gaas een rij. Zorg in de rij voor een plantafstand van zo'n 3 cm en zorg dat er tussen de rijen 125 cm ruimte zit.

Eerste vroege mei kun je het beste maart-april in de volle grond uitzaaien. Zaai je pas in mei, dan heb je kans dat er minder peulen aan de plant komen en is de kans groot dat de plant last krijgt van meeldauw. Stop het erwtje ongeveer 3 cm diep in de grond. Dan verklein je de kans dat ze worden opgegeten door muizen en vogels. Zaai je liever voor? Dat kun je al in februari doen. Plant de plantjes in maart uit in rijen. Hou daarbij dezelfde plantafstand aan als bij het zaaien.