Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Phaseolus vulgaris - Rijspeul - Grijze Roodbloeiende

€ 2,75*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
11080.100
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Juni, Juli, Augustus, September
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Maart, April, Mei
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart
Aantal zaden/gram
± 4 zaden
Product informatie

Er zijn twee types binnen de peulvruchtenfamilie. Er zijn planten die zo'n 70 cm hoog worden, dat zijn de 'stam types' en je hebt de planten die wel 150cm hoog kunnen worden. Dat zijn de zogenaamde 'rijs types'. Een stam type kan in principe zonder gaas of rijshout groeien. Vaak wordt er wel gaas langs gezet maar dat is puur om het plukken makkelijker te maken. Een rijstype heeft wel steun van gaas of bijvoorbeeld bonenstaken nodig. Je laat bijvoorbeeld aan beide zijden van gaas planten omhoog gaan of zet bonenstaken waarlangs de planten omhoog kunnen groeien. Zorg voor een breed pad tussen de rijen van ongeveer 150 cm.

Grijze Roodbloeiende is zo'n rijstype. Nadat hij eerst bloeit met opvallend mooie bloemen, geeft de plant heerlijke peulen die in een iets ouder stadium (als je de "zaden" net begint te zien) wat zoeter smaken dan de hele jonge peulen. Grijze

Roodbloeiende kun je het beste maart-april in de volle grond uitzaaien. Zaai je pas in mei, dan heb je kans dat er minder peulen aan de plant komen of dat de plant last krijgt van meeldauw. Stop het boontje ongeveer 3 cm diep in de grond. Dan verklein je de kans dat ze worden opgegeten door muizen en vogels. Zaai je liever voor? Dat kun je al in februari doen. Plant de plantjes in maart uit in rijen en zorg voor een plantafstand van zo'n 5 cm. Deze afstand hou je ook aan als je buiten zaait. Zorg dat er tussen de rijen ongeveer 150 cm zit.