Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Petroselinum crispum - Peterselie - Gekrulde Donkergroene

€ 1,75*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
10280.3
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Zaaitijd in vollegrond
Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus
Zaaitijd onder glas
Januari, Februari, Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November, December
Aantal zaden/gram
± 500 zaden
Product informatie
Met dit aromatische keukenkruid kun je in een handomdraai soepen, allerlei hapjes en gerechten garneren. Zo'n blaadje Krulpeterselie staat heel leuk op bijvoorbeeld een gevuld eitje of een stukje roggebrood met haring. Maar ook een Asperge gerecht maak je helemaal af met een paar fijngesneden gekrulde blaadjes. Doordat er in Krulpeterselie niet zoveel etherische olie zit, voelt het wat droger aan en heeft het niet zo'n sterke smaak. Daarom wordt het vaak alleen als garnering gebruikt. Wil je dus een echte smaakmaker voor je gerechten, dan kun je beter de platte Peterselie zaaien. (10290 of 10295)

Tip: Peterselie kun je ook heel goed in grote potten kweken. Zet een aantal potten met verschillende kruiden op een etagère of tafel. Het staat super leuk en heel handig om in de buurt van je keuken te hebben!

Als je onder glas zaait, kun je jaarrond zaaien. In de volle grond kan er vanaf half maart tot begin augustus worden gezaaid.  Voordat je gaat zaaien, week je de zaden eerst een nacht in een kommetje water. Daarmee versnel je het kiemproces. Kies een standplaats waar niet de hele dag de zon op schijnt. Half schaduw is dus het beste en houd de grond vochtig. Bij het uitplanten of uitdunnen zorg je voor een plantafstand van ca. 15 cm.

Vanaf een week of acht na het zaaien kun je oogsten wanneer je wil. Knip wat je gaat gebruiken met steeltje en al maar knip niet te diep in de plant. Laat het hart van de plant intact zodat het weer nieuwe scheuten kan vormen.