Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Allium schoenoprasum - Bieslook

€ 15,00*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
10254.10
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Zaaitijd in vollegrond
Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus
Aantal zaden/gram
± 800 zaden
Product informatie
Bieslook heeft een lekkere fris-pittige smaak en is een heel populair kruid. Als je het wel eens hebt gegeten, zal het je niet verbazen dat het familie van de ui, knoflook en prei is want je proeft en ruikt het duidelijk. Bieslook bloeit met leuke lila kleurige bloemen die je ook kunt eten. Leuk om  daar je salade wat meer kleur mee te geven!

Zaai Bieslook in februari voor. Dat kan in potjes of in een zaaitray en zet ze in de koude kas of in een onverwarmde ruimte in huis waar het zo'n 10-15 °C is. Voor een mooi compact polletje, zaai je een paar zaadjes dicht bij elkaar. ( ca. 1cm van elkaar af en 0,5 diep). Bieslook is een koude kiemer. Dat betekent dat de zaadjes kou nodig hebben om "wakker" te worden. Als er dus na 3 weken nog niets opkomt, kun je de potjes of tray een paar weken onder een overkapping buiten zetten. Houd de aarde licht vochtig en het is niet erg als het s'nachts een keertje licht vriest want daar worden ze juist wakker van. Let er wel op dat ze niet in de regen staan want de aarde moet niet klets nat worden. Na een week of 3-4 zet je ze weer binnen om te kiemen. Voordat je ze buiten uitplant laat je ze anderhalf a 2 weken acclimatiseren. Zet ze overdag buiten en haal ze s'avonds weer naar binnen. Na een week of 6 kun je ze uitplanten in potten of in de volle grond. Houd een plantafstand van zo'n 20 cm aan. 

Zaaien in de volle grond kan zodra de temperatuur overdag tussen de 15 en 20°C is. Een nachtvorstje is geen enkel probleem, daar kunnen ze heel goed tegen. Kies een plaats in de zon of half in de schaduw en zaai in rijtjes. Dun de kiemplantjes uit op een afstand van 20 cm. Voor mooie compacte polletjes laat je een paar kiemplantjes dicht bij elkaar staan. 

Oogsten kan al zodra je een mooi vol plantje hebt. Knip of pluk naar hartenlust want de sprieten groeien steeds weer opnieuw aan. Knip wel de uitgebloeide bloemen uit je planten want die gaan zaadjes vormen en dat gaat ten koste van de groeikracht van de plant.