Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Lagenaria sic. - Fleskalebas - Cheese

€ 2,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
40345.10
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
110 - 120 dagen
Groeiwijze
V - Sterk rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
11 - 15 cm
Vruchtkleur
Groen
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie

Cheese is een platronde Fleskalebas met een groene, gepukkelde huid. Dit is nou echt zo'n soortje die je heel goed in een pompoentunnel kunt laten groeien! Kies een beschutte zonnige plaats in je tuin en maak van stevige kunststof of metalen buizen poortjes door ze achter elkaar minimaal een halve meter diep in de grond te steken. Zorg dat er ongeveer 1,5 meter afstand tussen de poortjes zit en let ook op de hoogte. Het leukste is als je er ook echt doorheen kunt lopen. Als je tevreden bent, span je daar klim- of steungaas overheen. Dat maak je goed vast aan de poortjes met tyraps. Zodra de kiemplanten groot genoeg zijn, plant je ze in een rij aan weerszijden van de poortjes in de volle grond. (De plantafstand is ca. 30 cm.)

Kweek je ze in de kas, zorg dan wel dat je de ramen open zet zodat de bloemen bestoven kunnen worden door onze nuttige vriendjes. Anders krijg je geen vruchten aan de planten.

Tip: Laat verschillende soorten door elkaar groeien. Cheese gaat heel leuk samen met bijvoorbeeld Birdhouse M, Froggy en Xiaohulu! 

Omdat dit zaad een harde zaadhuid heeft, raden we je aan om ze een nacht in lauw water te wellen.

Zaai ze voor in een kweekbakje of verwarmde kas. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week, dag en nacht op zaaidiepte een constante temperatuur van 22° C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.

Goed om te weten: Fleskalebassen zijn niet eetbaar.