Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Lagenaria sic. - Fleskalebas - Midi-Bottle

€ 2,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
40429.10
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
110 - 120 dagen
Groeiwijze
V - Sterk rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
11 - 15 cm
Vruchtkleur
Groen
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie
Midi-Bottle ... ze zijn super leuk! Dit zijn ook weer, net als Birdhouse M, van die Barbapappa modelletjes. Dit zouden dan de kinderen kunnen zijn want ze zijn kleiner dan Birdhouse M. Eigenlijk kun je dus de hele familie kweken, de vruchten laten drogen en ze verven met plakkaatverf... Ook weer een leuke activiteit om samen met kinderen te doen!

Het drogen van de vruchten is helemaal niet moeilijk. Na het oogsten zie je na een tijd dat de vrucht langzaam bruin wordt en dat er schimmel komt op de buitenkant van de vrucht. Schrik niet want dat is het startsein van het droogproces. Het vocht dat in de vrucht zit komt naar buiten. Veeg het steeds voorzichtig met een droge doek weg en laat de Fleskalebas in een droge, goed geventileerde ruimte staan. Na een paar maanden is de vrucht helemaal bruin en kun je, als je hem schud, de zaadjes horen rammelen. Dat is het teken dat de vrucht ook van binnen helemaal gedroogd is. 

Goed om te weten: Je kunt aan de vruchten heel makkelijk zien wanneer je ze kunt oogsten. Tijdens de ontwikkeling van de fleskalebassen zie je dat er vanaf het begin hele fijne witte haartjes op de schil zitten. Pas als die haartjes eraf zijn gevallen, is de vrucht rijp genoeg om te oogsten. Haal je de vrucht al eerder van de plant, dan zal hij snel gaan rotten.

Lagenaria's gedijen het beste in een koude kas of tunnelkas maar als het weer mee zit, lukt het ook om ze buiten te kweken. Kweek je ze in de kas, zorg dan wel dat je de ramen open zet zodat de bloemen bestoven kunnen worden door onze nuttige vriendjes. Anders krijg je geen vruchten aan de planten.

Tip: Omdat dit zaad een harde zaadhuid heeft, raden we aan om ze een nacht in lauw water te wellen.

Zaai ze voor in een kweekbakje of verwarmde kas. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week, dag en nacht op zaaidiepte een constante temperatuur van 22° C heeft zodat  het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.

Fleskalebassen zijn niet eetbaar.