Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Helianthus annuus - Zonnebloem - Floren

€ 2,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
59299.3
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
100 - 150 cm
Standplaats
Zon
Vertakkend
Ja
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
April, Mei
Aantal zaden/gram
± 45 zaden
Product informatie
Floren is een zonnebloem met een opvallend mooi kleuren patroon. Aan iedere steel komen meerdere bloemen die van binnenuit roest bruin zijn en aan ieder bloemblaadje zit een zonnige gele punt. Hij wordt ongeveer 150 cm hoog en is daarom is ook heel geschikt voor teelt in grote potten. Zet ze dan op een zonnige plaats op je balkon of dakterras. Tip: Als je een Mexicaans tintje aan je tuin of balkon wil geven, zou deze zonnebloem er perfect bij passen! Stel je voor: Een aantal grote Agave en Cacteeën, een paar Mexicaanse hoeden tegen de wand, een hangmat, wat bijpassende accessoires op de tuintafel en vlakbij in de border of in mooie potten (met een Mexicaans motiefje) deze mooie Zonnebloemen en bijvoorbeeld Zinnia 'Persian Carpet' (66908) en de donkerrode pluimen van 'Purple Majesty F1'(90385). Maak een paar "kettingen" van pepers (van eigen oogst) en hang deze op een droog plekje bij de barbecue. Je hoeft helemaal niet op vakantie, je haalt gewoon Mexico naar je achtertuin of balkon! 

Eigenlijk zijn Zonnebloemen heel makkelijk te zaaien. Je kunt ze april-mei binnen voorzaaien maar direct in de volle grond zaaien gaat ook heel goed. Zaai ze dan op een zonnige plaats. Zaai niet te vroeg in het voorjaar, zaai liever eind mei.  Kies je voor zaaien in de volle grond? Houdt er dan rekening mee dat het kiemproces wat langer duurt omdat buiten de nachten nu eenmaal wat kouder zijn dan binnen. Houdt de bodem vochtig en je ziet (in de kas) na ongeveer een week de eerste kiemplantjes al boven de grond komen.

Om wat langer van je Zonnebloemen te kunnen genieten, kun je ervoor kiezen om gefaseerd te zaaien. Nadat je de eerste keer een deel van je zaden hebt gezaaid, zaai je na bijvoorbeeld twee weken een tweede keer.  Zo zorg je ervoor dat niet alle bloemen in één keer bloeien. Dit kun je tot ver in juni doen. Ideaal voor als je een pluktuin hebt! 

Nog even en tip: Bescherm de zaden niet alleen tegen vorst maar ook tegen muizen en vogels want die zijn gek op Zonnebloem zaden!