Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Helianthus debilis - Zonnebloem - Italian White

€ 7,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
59296.10
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September, Oktober
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
100 - 150 cm
Standplaats
Zon
Vertakkend
Ja
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
April, Mei
Aantal zaden/gram
± 40 zaden
Product informatie
Italian White is een kleine Zonnebloem met een frisse zachtgele kleur en een zwart hartje. De bloemen zijn ongeveer 10 cm en staan op vertakkende stelen van ongeveer 150 cm. Heel leuk als éénjarige haag langs bijvoorbeeld een akker vol mais of bij je moestuin. Dat ziet er niet alleen leuk uit, de bloemen lokken veel hommels en bijen die dan ook meteen je gewas even bestuiven. Een echte win-win situatie! Natuurlijk kun je ze ook in de pluktuin of in je border zaaien want het zijn hele leuke snijbloemen.

Eigenlijk zijn Zonnebloemen heel makkelijk te zaaien. Je kunt ze april-mei binnen voorzaaien maar direct in de volle grond zaaien gaat ook heel goed. Zaai ze dan op een zonnige plaats. Zaai niet te vroeg in het voorjaar, zaai liever eind mei. Kies je voor zaaien in de volle grond? Houd dan er dan rekening mee dat het kiemproces wat langer duurt omdat buiten de nachten nu eenmaal wat kouder zijn de binnen. Houd de bodem vochtig en je ziet (in de kas) na ongeveer een week de eerste kiemplantjes al boven de grond komen.

Om wat langer van je Zonnebloemen te kunnen genieten, kun je er voor kiezen om gefaseerd te zaaien. Nadat je de eerste keer een deel van je zaden hebt gezaaid, zaai je na bijvoorbeeld twee weken een tweede keer. Zo zorg je ervoor dat niet alle bloemen in één keer bloeien. Dit kun je tot ver in juni doen. Ideaal voor als je een pluktuin hebt!