Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cyclanthera pedata - Olijfkomkommer

€ 2,75*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
12195.10
Behandeling
Onbehandeld
Eetbaar
Ja
Oogsttijd
Juli, Augustus, September
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie
De Olijfkomkommer komt van oorsprong uit Latijns Amerika maar heeft het in ons klimaat ook heel goed naar zijn zin. Je kunt hem zelfs op een beschutte plek buiten kweken. Het is een echte "klimmer" die flink kan woekeren als je hem zijn gang laat gaan. Iets dat heel leuk kan uitpakken als je ze bijvoorbeeld over een tunnel of een wigwam van bonenstaken laat groeien. De plant bloeit met geurende kleine groengele bloemetjes waar de bijen en hommels gek op zijn! 

Zaai Cyclanthera maart-april binnen in potjes voor bij een temperatuur van zo'n 18-20 °C . Laat de kiemplantjes eerst acclimatiseren en plant ze in mei na de laatste vorst buiten uit. Als je ze ergens langs wil laten groeien, dan zul je ze zeker in het begin even omhoog moeten leiden. Zodra de plant opgang is geholpen zal hij zichzelf met kleine spiraalvormige uitlopers aan de stokken, andere stengels of draden vasthouden. Eigenlijk net als bij de Cucumis, het Muismeloentje en de Kerstklimmer.

De vruchtjes zijn van juli t/m september te oogsten en zijn in een jong stadium het lekkerste. Ze zijn dan zo'n 3-4 cm groot en je kunt ze gewoon rauw eten. Ze hebben een zachte smaak die doet denken aan komkommer met in de verte een hint van tuinboon. Heel lekker in een salade! Ook de volgroeide vruchten zijn eetbaar. Eenmaal volgroeid zijn ze hol en zitten er zwarte zaden in. Je kunt ze bijvoorbeeld vullen en stoven. Maar haal dan wel eerst even de zaden eruit want die zijn niet lekker om te eten.