Cucurbita pepo - Courgette - Black Ball F1

€ 1,00*

% € 2,00* (50% saved)
Aantal zaden
Productnummer: 42742.15
Product informatie "Cucurbita pepo - Courgette - Black Ball F1"

Black Ball F1 is een makkelijk te telen Courgette. De ronde vruchten zijn donkergroen en worden veel gebruikt in soepen, salades en roerbakgerechten. De bloemen van de Courgette zijn ook eetbaar. Ze hebben een neutrale smaak. In Italië worden ze vaak gevuld met ui, kaas en knoflook, door bierbeslag gehaald en gefrituurd.  

De plant heeft een struikvormige groeiwijze en is zeer productief.

Zaai ze omstreeks half april onder glas en plant ze vanaf half mei buiten in de vollegrond. Bescherm de plantjes tegen (nacht)vorst want daar kunnen ze echt niet tegen! Als het weer het toelaat kunnen de zaden ook vanaf half mei direct in de vollegrond gezaaid worden. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.

In juni kunnen ze dan worden uitgeplant zodat ze de ruimte hebben om uit te groeien tot volwassen planten. De planten kunnen best groot worden dus houdt rekening met ongeveer een vierkante meter per plant.

Oogsten kan vanaf juli tot oktober. Als je geluk hebt en het vriest niet, dan kun je zelfs nog langer oogsten!'Black Ball F1' kun je oogsten als hij een doorsnede heeft van ± 8 cm. Dit is een richtlijn, je kunt er natuurlijk van afwijken. Oogst de Courgette in ieder geval in een jong stadium. De vruchten zijn dan het lekkerst en je stimuleert de plant om steeds weer nieuwe vruchten te ontwikkelen. Wil je lang kunnen oogsten, zul je dus regelmatig moeten blijven plukken!
Behandeling: Onbehandeld
Eetbaar: Ja
Groeiperiode: 40 - 85 dagen
Groeiwijze: SB - Licht rankend
Latijnse naam: Cucurbita pepo
Standplaats: Zon
Zaaitijd in vollegrond: Mei, Juni
Zaaitijd onder glas: Mei