Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita pepo - Bolcourgette mix

€ 3,75*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
42811.15
Behandeling
Onbehandeld
Eetbaar
Ja
Groeiperiode
40 - 85 dagen
Groeiwijze
B - Struikvorm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Mei
Product informatie

Deze Courgette mix  bestaat uit drie verschillende Bolcourgettes. De gele Sunday F1, de donkergroene Eight Ball F1 en de licht groene Ola Redonda zijn makkelijk te kweken groenten die ook geschikt zijn voor de beginnende tuinier. Courgettes kun je op verschillende manieren verwerken in gerechten. Zo kun je hem bijvoorbeeld roerbakken, maar ook in ovengerechten verwerken. Snijdt hem bijvoorbeeld in plakken en vervang de lasagnebladen eens door plakken van de Courgette. Erg lekker!

De planten hebben een struikvormige groeiwijze en zijn zeer productief.

Zaai ze omstreeks half april onder glas en plant ze vanaf half mei buiten in de vollegrond. Bescherm de plantjes tegen (nacht)vorst want daar kunnen ze echt niet tegen! Als het weer het toelaat kunnen de zaden ook vanaf half mei direct in de vollegrond gezaaid worden. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.

In juni kunnen ze dan worden uitgeplant zodat ze de ruimte hebben om uit te groeien tot volwassen planten. De planten kunnen best groot worden dus houdt rekening met ongeveer een vierkante meter per plant.

Oogsten kan vanaf juli tot oktober. Als je geluk hebt en het vriest niet, dan kun je zelfs nog langer oogsten! De bol Courgette kun je oogsten als hij een doorsnede heeft van ± 8 cm. Dit is een richtlijn, je kunt er natuurlijk van afwijken. Oogst de Courgette in ieder geval in een jong stadium. De vruchten zijn dan het lekkerst en je stimuleert de plant om steeds weer nieuwe vruchten te ontwikkelen. Wil je lang kunnen oogsten, zul je dus regelmatig moeten blijven plukken!