Cucurbita moschata - Piena di Napoli
-
Binnen enkele werkdagen in huis
-
Gratis verzending vanaf €50,00
-
Direct uit voorraad leverbaar
Alles op een rijtje
Productnummer:
44230.10
Behandeling
Puur Natuur
Gewichtsklasse
Variërend
Product informatie
Piena di Napoli is een flinke jongen en één van de grootste vruchten van de Butternut familie. Misschien heeft hij ook wel de meeste variaties van zijn naam. In bijvoorbeeld Italië noemen ze hem ook Zucca lunga di Napoli, in Frankrijk noemen ze hem Musquee Pleine de Naples en in België heet hij Volle van Napels. De vrucht verkleurd van donkergroen via grijs naar uiteindelijk groen met okergele "strepen". Volledig uitgerijpt heeft deze pompoen een heerlijk aromatisch vruchtvlees die je in diverse gerechten kunt verwerken. Gekookt en gepureerd kun je het ook heel goed verwerken in een gerechtje voor je baby. Lekker zoet en super gezond!
De plant heeft een sterk rankende groeiwijze en geeft grote vruchten van ± 70 cm lang en een doorsnede van ongeveer 15-20 cm.
Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Je kunt Moschata in de volle grond zaaien maar houd er dan rekening mee dat de kiem dan langzamer op gang komt. Muskaatpompoenen en Butternut worden daarom vaak later in het voorjaar in de volle grond gezaaid dan andere pompoensoorten. (denk dan aan juni) Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van minimaal 20°C heeft zodat het kiemingsproces goed verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. De ideale bodemtemperatuur op zaaidiepte is voor Moschata types is 22-25°C.
De plant heeft een sterk rankende groeiwijze en geeft grote vruchten van ± 70 cm lang en een doorsnede van ongeveer 15-20 cm.
Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Je kunt Moschata in de volle grond zaaien maar houd er dan rekening mee dat de kiem dan langzamer op gang komt. Muskaatpompoenen en Butternut worden daarom vaak later in het voorjaar in de volle grond gezaaid dan andere pompoensoorten. (denk dan aan juni) Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van minimaal 20°C heeft zodat het kiemingsproces goed verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. De ideale bodemtemperatuur op zaaidiepte is voor Moschata types is 22-25°C.
Gerelateerde producten