Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita moschata - Cosmos F1

€ 120,00*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
44236.1000
Behandeling
Onbehandeld
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
90 - 100 dagen
Groeiwijze
SB - Licht rankend
Oogsttijd
September, Oktober
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Cosmos F1 is een vrij nieuwe kleine Butternut die zijn oorsprong vindt in Zuid Afrika. Hij wordt door de kenners aanbevolen voor de professionele teelt. Cosmos F1 is te vergelijken met Pilgrim F1 en doet het goed in het Europese klimaat. Misschien is Cosmos F1 door zijn gewicht nog wel beter geschikt voor de versmarkt dan Pilgrim F1. Omdat hij het zo goed doet in ons klimaat, is hij ook erg leuk voor de hobbytuinder. Wéér een Butternut zonder al teveel gedoe!

De plant heeft een licht rankende groeiwijze (sb) en geeft een royale oogst van uniforme vruchten van ± 1 - 1,2 kg. De vruchten zijn vroeg rijp. Ze zijn zeer goed bewaarbaar en dat is nóg een groot voordeel als je voor de versmarkt of export teelt.

Nog even voor de profi onder ons: De aanbevolen plantdichtheid voor Cosmos F1 is 15.000 planten per ha.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van minimaal 20°C heeft zodat het kiemingsproces goed verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. Je kunt Moschata in de volle grond zaaien maar houd er dan rekening mee dat de kiem dan langzamer op gang komt. Muskaatpompoenen en Butternut worden daarom vaak later in het voorjaar in de volle grond gezaaid dan andere pompoensoorten. (denk dan aan juni)De ideale bodemtemperatuur voor Moschata types is 22-25°C.