Cucurbita ficifolia - Boule de Siam
-
Binnen enkele werkdagen in huis
-
Gratis verzending vanaf €50,00
-
Ruim en divers assortiment
Alles op een rijtje
Productnummer:
44610.10
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Ja
Product informatie
Boule de Siam wordt ook wel Malabar gourd en Chilacayote genoemd. In het Nederlands heet hij Vijgenbladpompoen. Het is een eetbare pompoen met een zeer lange houdbaarheid. Het vezelige vruchtvlees is wit en opvallend zoet. Het wordt gebruikt om bijvoorbeeld de beroemde Portugese Engeltjeshaar jam van te maken. Een bijzondere transparante jam. Als je via het internet op de naam Doce de Gila zoekt, vind je een leuk recept van de jam.
Het is een krachtig groeiend en sterk rankend soort die veel wordt gebruikt als onderstam voor komkommers, omdat de wortels resistent zijn tegen Fusarium-schimmels.
Zaai ze voor in de kas vanaf eind april in goed doorlatende grond. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. De ideale kiemtemperatuur is 22 °C.
Het is een krachtig groeiend en sterk rankend soort die veel wordt gebruikt als onderstam voor komkommers, omdat de wortels resistent zijn tegen Fusarium-schimmels.
Zaai ze voor in de kas vanaf eind april in goed doorlatende grond. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. De ideale kiemtemperatuur is 22 °C.
Gerelateerde producten