Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Lagenaria sic. - Fleskalebas - Apple

€ 5,00*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
40315.50
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Gewichtsklasse
2 - 5 kg
Groeiperiode
110 - 120 dagen
Groeiwijze
V - Sterk rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
11 - 15 cm
Vruchtkleur
Groen
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie
Je hoeft je bij deze Fleskalebas niet af te vragen waar zijn naam vandaan komt! Deze leuke ronde en hoogronde vruchten met een diameter van ca. 20 cm, groeien aan sterk rankende planten die je langs draad of een rek omhoog kunt leiden. Als ze een eindje op weg zijn "grijpen" de stelen zich zelf vast met spiraalvormige hechtwortels. 

Lagenaria's gedijen het beste in een koude kas of tunnelkas maar als het weer mee zit, lukt het ook om ze buiten te kweken. Kweek je ze in de kas, zorg dan wel dat je de ramen open zet zodat de bloemen bestoven kunnen worden door onze nuttige vriendjes. Anders krijg je geen vruchten aan de planten.

Wist je al dat je Lagenaria's heel goed kunt drogen? Na het oogsten zie je na een tijd dat de vrucht langzaam bruin wordt en dat er schimmel komt op de buitenkant van de vrucht. Schrik niet want dat is het startsein van het droogproces. Het vocht dat in de vrucht zit komt naar buiten. Veeg het steeds voorzichtig met een droge doek weg en laat de Fleskalebas in een droge, goed geventileerde ruimte staan. Na een paar maanden is de vrucht helemaal bruin en kun je, als je hem schud, de zaadjes horen rammelen. Dat is het teken dat de vrucht ook van binnen helemaal gedroogd is.

Tip: Omdat dit zaad een harde zaadhuid heeft, raden we aan om ze een nacht in lauw water te wellen.

Zaai ze voor in een kweekbakje of verwarmde kas. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week, dag en nacht op zaaidiepte een constante temperatuur van 22° C heeft zodat  het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.  

Goed om te weten: Fleskalebassen zijn niet eetbaar.