Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucumis sativus - Komkommer - Johanna

€ 1,75*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
12190.1
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Juni, Juli, Augustus
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
April, Mei
Aantal zaden/gram
± 40 zaden
Product informatie
Komkommer Hoffmann's Johanna is geschikt voor teelt in de vollegrond en teelt onder glas. De productieve planten geven lange, zware komkommers.

Zaai ze half april - half mei voor en verspeen ze naar potjes als ze groot genoeg zijn. Je kunt ze vanaf half mei buiten uitplanten. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf mei direct in de volle grond te zaaien.

Nog even dit: Als je al eens eerder komkommers hebt gekweekt, ken je dit vast wel: Je zorgvuldig gekweekte Komkommers smaken bitter.... Nou heeft het ene soort heeft er meer last van dan de andere, maar die bittere smaak kent bijna iedereen wel. Dat komt door het stofje Cucurbitacin dat van nature in de plant voorkomt. Cucurbitacin is meestal verdeeld over de bladeren en de stam van de plant, maar kan onder bepaalde omstandigheden in de komkommer terecht komen. Dit kan komen doordat de plant te onregelmatig water heeft gehad, door hittestress of door temperatuurschommelingen.

Het te bitter worden van komkommers is te voorkomen door regelmatig voldoende water te geven. Laat de grond nooit uitdrogen. Staan ze in de kas? Scherm die dan goed af tegen te felle zon zodat er minder hitte in de kas ontstaat.

Oogst het liefst vroeg in de ochtend, omdat de planten dan nog niet veel last van hittestress of temperatuurschommelingen hebben gehad. Het is ook beter om vrij jong te oogsten. Hoe langer een komkommer wordt, hoe meer kans er is dat ze bitter wordt.