Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucumis sativus - Augurk - Hokus

€ 1,75*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
12100.2
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Juni, Juli, Augustus, September
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
April, Mei
Aantal zaden/gram
± 40 zaden
Product informatie
Hokus is een niet bittere Augurk die je op een beschutte, zonnige plaats in de volle grond maar ook goed in bakken kunt kweken. Zorg er wel voor dat de grond goed bemest is en dat je ze pas na de laatste vorst uitplant. De planten zijn namelijk wel vorstgevoelig. Je kunt ze op twee manieren laten groeien. Je kunt ze over de grond laten groeien of je kiest voor de wat arbeidsintensievere manier en je gaat verticaal tuinieren. Het voordeel van verticaal tuinieren is dat je meer ruimte overhoudt voor andere gewassen. Laat de planten dan langs een rek of gaas groeien. 

Zaai Hokus april - begin mei onder glas in potten of bakken. Leg 3 à 4 zaadjes bij elkaar. Als het eerste echte blad is volgroeid, kun je, als er geen vorst meer wordt verwacht, de plantjes uitplanten. Als je ze over de grond laat groeien zorg je voor een plantafstand van zo'n 140 tot 200 cm. Zodra je ziet dat de planten 5 echte volgroeide bladeren hebben, haal je de top uit iedere plant. Op die manier stimuleer je de plant om zijscheuten te ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat het geen warboel van ranken wordt en de kleine augurkjes allemaal goed licht krijgen om zich te ontwikkelen, is het goed om de ranken beurtelings naar links en rechts te leiden. 

Je kunt er ook voor kiezen om direct in de volle grond te zaaien. Doe dit pas als de grond lekker warm is en er geen vorst meer komt. De beste tijd is vanaf mei tot half juni.

Je kunt vanaf half juli tot september de augurkjes oogsten.

Goed om te weten:  Hokus is resistent tegen vruchtvuur en is mozaïek tolerant.