Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cosmos bipinnatus - Cosmea - Apricot Lemonade

€ 2,95*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
53367.25
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
April, Mei
Product informatie

Oh wat een mooie! De bloemblaadjes van Apricot Lemonade hebben een zachte abrikooskleurige basis met witte puntjes en worden bij elkaar gehouden door een klein geel knopje. Om dat gele knopje zie je een zachtroze ring en het lijkt net of er iemand met en penseeltje het roze een beetje over de bloemblaadjes heeft uitgestreken...net zoals je dat met waterverf kunt doen... Hou je van pasteltinten? Dan is dit is er ook één voor op je verlanglijstje!
 
Apricot Lemonade is een vrij compact groeiende Cosmea die ongeveer 60 cm hoog wordt. Hij staat graag op een plekje in de zon of half schaduw en bloeit  juli-september. Wil je ze in een groep planten, bijvoorbeeld in je pluktuin, zorg dan voor een plantafstand van ongeveer 35 cm.

Zaai ze april-mei voor in een kweekbak of kas en doe dat het liefst in luchtige grond. De zaden hebben licht nodig om te kiemen dus bedek ze niet onder een dikke laag aarde. Geef voorzichtig lauw water met een plantenspuit en zorg ervoor dat de aarde vochtig is maar vooral niet te nat. Cosmea houdt namelijk niet van "natte voeten". Plant ze pas buiten uit als je er geen vorst meer wordt verwacht.