Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Solanum aethiopicum - Sieraubergine - Gumball

€ 2,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
45415.20
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
100 - 150 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie

Oh, maar dit is toch leuk! Hier gaat je bloemistenhart sneller van kloppen.... tenminste, die van ons wel! Deze kleine balletjes groeien in grote getalen aan stevige lange takken van 100 -150 cm (soms nog langer!) De vruchtjes hebben een doorsnede van een flinke erwt en ze blijven héél lang mooi. Zelfs als je een paar takken zonder water in een grote pot of vaas zet. Dan moet je het blad wel even verwijderen want dat wordt natuurlijk wel lelijk. 

Gumball komt van oorsprong uit Afrika. Het zal je dan ook niet verbazen dat het warmte nodig heeft en niet tegen vorst kan. De planten zijn makkelijk te kweken en worden vaak ruim 100 cm hoog. De doornloze takken hebben wel ondersteuning nodig want anders bezwijken ze onder het gewicht van al die leuke balletjes. Daarom kun je ze het beste ondersteunen door bijvoorbeeld langs de rij planten draad te spannen of een rek te zetten. De vruchtjes zijn eerst groen en kleuren langzaam naar oranjerood. Knip de takken pas af als de meeste vruchtjes aan de tak van lichtoranje naar rood beginnen te kleuren. Dan blijven ze het langste mooi. 

Zaai ze februari - maart voor in een propagator of vensterbank kweekkas en zet die op een lichte plaats want de zaden hebben daglicht nodig om te kiemen. Voor het kiemen is een constante temperatuur van 25-28 °C nodig. Een verwarmingsmatje is in dit geval erg handig. Zodra de kiemplantjes zo'n 10 cm groot zijn en hun eerste twee echte bladeren hebben, plant je ze uit in grote bakken (bijvoorbeeld in speciekuipen) of zet je ze in de koude kas of tunnelkas in de grond. Zorg voor een plantafstand van zeker 75cm. 

Goed om te weten: Sieraubergine is in ons klimaat niet geschikt voor buitenteelt.