Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Brassica oleracea - Savooiekool - Donkergroene putjes

€ 1,75*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
14135.0.5
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Januari, November, December
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei
Aantal zaden/gram
± 300 zaden
Product informatie
Donkergroene Putjes is een echte winterkool met malse bladeren en een heel eigen smaak. Savooiekool is een "sluitkool". Dat betekend dat het blad naar binnen over het hart van de plant groeit. Zo vormt zich dus vanzelf een bolvormige, relatief stevige kern of krop. Bij Savooiekool is die kern niet zo vast als bij bijvoorbeeld de Spitskool. Daardoor kun je ze, vergeleken met andere sluitkolen, na de oogst maximaal een week of drie, vier bewaren. Gelukkig kan Savooiekool tegen vorst zodat je de kolen best lang op het land kunt laten staan en is ze geschikt om in te vriezen! Savooiekool is erg lekker in stamppot, stoof- en ovenschotels maar je kunt het ook heel goed wokken. Lekker als bijvoorbeeld Oosters bijgerecht met knoflook, sojasaus, ketjap en sesamzaadjes!

Zaai Donkergroene Putjes april - half mei op een zaaibed in de volle grond. Zaai niet te dik en zaai een cm diep. Als de kiemplantjes 3 tot 4 blaadjes hebben (dat is meestal na een week of 6) kun je ze uitplanten op een plaats in de zon of half schaduw. Zorg voor een plantafstand van ca. 60cm. Let goed op dat de grond niet erg droog wordt. Geef dus regelmatig water mondjesmaat water.

Je kunt van november tot januari oogsten. Oogst Savooikool niet te jong want hij krijgt zijn karakteristieke smaak pas in een later stadium.