Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Brassica oleracea - Palmkool - Nero di Toscana

€ 2,00*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
14010.2
Behandeling
Onbehandeld
Eetbaar
Ja
Oogsttijd
September, Oktober, November, December
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
April, Mei, Juni, Juli
Aantal zaden/gram
± 300 zaden
Product informatie
Palmkool is de Italiaanse versie van onze Boerenkool maar nèt even anders... Het blad is lang en smal en is niet zo gekruld als gewone Boerenkool. De smaak is wat zachter, wat verfijnder. Net als bij Boerenkool komt er tijdens de groei steeds nieuw blad boven het vorige. De onderste bladeren oogst je steeds dus ontstaat er na verloop van tijd een stam en gaat hij door het langwerpige blad steeds meer op een palmboom lijken. Vandaar de naam Palmkool. Door de manier van oogsten en doordat er vanuit het hart steeds (vrij snel) nieuw blad groeit, wordt de plant best hoog. Palmkool kan wel 80 tot 100 cm hoog worden. Palmkool is erg lekker om bijvoorbeeld te roerbakken met ui, knoflook, spekjes en een pepertje maar het kan ook in lasagne of in een stoofschotel samen met pompoen en rijst. 

Nero di Toscana is vrij makkelijk te telen. Je kunt van half april tot eind juli zaaien. Zaai Palmkool voor en zet de kiemplantjes op een koele plaats. Plant ze ca. 6 weken na opkomst uit op een zonnige plaats. Het oogsten van Palmkool kan van september tot december.

Tip: Kies je ervoor om (als nateelt)laat te zaaien, dan is het goed om bij het uitplanten wat voeding aan de grond toe te voegen omdat de voeding van het voorjaar tegen die tijd al door je andere gewassen is opgenomen.

Goed om te weten: Om geen last van Knolvoet te krijgen, kies je bij het uitplanten een plaats waar je de vorige keer geen kool hebt geteeld. (wisselteelt) Om te voorkomen dat er witte vlieg en rupsen op je Palmkool komen, kun je de planten eventueel beschermen met vliesdoek.