Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Brassica oleracea - Boerenkool - Scarlet Purple

€ 2,25*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
14075.2
Behandeling
Onbehandeld
Eetbaar
Ja
Oogsttijd
Januari, September, Oktober, November, December
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
April, Mei
Aantal zaden/gram
± 300 zaden
Product informatie
Boerenkool maar dan net weer even anders....  Scarlet Purple heeft eerst groen blad met paarsrode nerven maar naarmate het kouder wordt, wordt de plant steeds paarser! Hoe kouder, hoe intensiever de paarse kleur. Scarlet Purple is een Boerenkool die geschikt voor herfst en winterteelt. Het is een heel decoratieve groente die je ook gewoon in de border kunt uitplanten. Je kunt dan de mooiste combinaties maken die richting de herfst alleen maar mooier worden doordat de kool steeds paarser wordt. En tegen de tijd dat het meeste is uitgebloeid kun je beginnen met het oogsten van je Boerenkoolplanten! 

Tip: De mooi gekrulde bladeren van Scarlet Purple zitten boordevol vitamines en vooral het jonge blad is erg lekker in salades en smoothies. Je kunt het jonge blad al gaan oogsten als de plantjes 5 - 6 cm zijn en het leuke is; ze groeien gewoon weer aan. 

Goed om te weten: De paarse kleur verdwijnt als je het blad kookt, stoomt of roerbakt. Het wordt dan weer gewoon groen.

Je kunt Boerenkool voorzaaien onder glas of direct in de volle grond zaaien. Voorzaaien onder glas kan april-mei en zaaien in de volle grond doe je mei-juni. Boerenkool stelt geen hoge eisen aan de grond. Als het maar goed doorlatend, bemest en vochtig is. Tijdens het opkweken laat je de plantjes vrij dicht op elkaar staan. Na een week of 6 ga je ze verplanten en zorg je voor een plantafstand van ca. 50 cm. Haal zeker in het begin het onkruid regelmatig weg en bescherm de jonge plantjes tegen konijnen en vogels. 

Je kunt de volwassen planten oogsten van september tot januari. Oogst alleen wat je nodig hebt en laat de rest van de planten staan. Boerenkool kan goed tegen kou en wordt zelfs lekkerder als gevroren heeft.