Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Achillea millefolium - Duizendblad - Summer Berries

€ 2,45*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
51603.30
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Te gebruiken als
Droogbloem, Snijbloem
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie

Ja, het is wel duidelijk dat ook wij moeite hebben om te kiezen... Nóg zo'n mooie mix van zomerse kleuren, maar deze keer zijn de kleuren heel mooi op elkaar afgestemd. Summer Berries (de naam alleen al!) is een mix van koraalrood, zalm en verschillende tinten roze. Ook dit zijn echte insectenlokkers en door de vorm een perfect landingsplatformpjes voor vlinders. Achillea is een hele leuke snijbloem met een lang vaasleven en je kunt de bloemen heel goed drogen. 

Tip: Je kunt Achillea ook heel goed in een grote pot zaaien. Super leuk als je dit jaar geen ruimte meer in je tuin hebt, maar ook om je balkon of terras mee op te fleuren. 

Summer Berries wordt ca. 60cm hoog en bloeit juli-september (soms langer!)

Zaai Achillea mei-juni na de laatste nachtvorst op een zonnig plekje in de volle grond. De zaden zijn lichtkiemers dus bedek ze niet met aarde maar druk ze alleen een beetje aan.  Achillea groeit graag in losse, goed doorlatende grond. Ze zal het in natte zware grond dan ook niet goed doen. 

Je kunt er ook voor kiezen om februari-april onder glas voor te zaaien. Dek ook dan de zaden niet af en als je in een propagator zaait, zet je die in het daglicht. (niet in de zon) Zorg voor een constante bodem temperatuur van zo'n 18°C. Als de kiemplantjes meer dan twee setjes echte blaadjes hebben, kun je ze verspenen naar potjes en overdag buiten laten afharden. Na de laatste nachtvorst kun je ze dan uitplanten in de volle grond op een zonnige plaats.