Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Zinnia elegans - Queen Red Lime

€ 8,95*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
66924.100
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Product informatie
Queen Red Lime is toch wel één van de mooiste Zinnia's in ons assortiment. Deze (half)gevulde bloem met een kleurverloop van oudroze naar lime groen heeft een steel van 75-100 cm. Je kunt ze makkelijk combineren met andere Zinnia's maar onze favoriete combinatie is toch wel met Queeny Lime with Blush (66926). Ook met andere bloemsoorten kun je hele mooie combinaties maken. Wat dacht je van Green Mist (51762), Red Jewel (90475) en Pixie Bells (62300). Allemaal bloemen die het goed doen op de vaas. Zo kun je steeds kunt genieten van een mooi boeket uit je eigen tuin!

Nog even een tip: Pluk Zinnia's niet te vroeg. Als de bloem niet stevig op de steel staat, zal hij op de vaas "instorten". Dit kun je heel makkelijk even controleren door, voordat je de bloem afsnijdt, de steel ongeveer 25 cm onder de bloem vast te pakken en voorzichtig te schudden. Wiebelt de bloem (alsof hij een slap nekje heeft) dan kun je hem beter nog even in de tuin laten staan. De bloem moet echt stevig op de steel staan wil je er op de vaas van kunnen genieten.

Zaai ze het liefst voor in een verwarmde kweekbak of kas. Let er op dat de bodemtemperatuur op zaaidiepte een constante temperatuur van ± 22° C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. Voorkom dat de aarde uitdroogt door de oppervlakte licht vochtig te houden. Doe dit bijvoorbeeld met een plantensproeier.