Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Zinnia elegans - Oklahoma Mix

€ 2,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
66907.30
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
75 - 100 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Product informatie

Zoals de naam al zegt, is dit een mix van de Oklahoma soorten. Een vrolijk mengsel van gevulde en half gevulde Zinnia's met stelen van wel 75 - 100 cm. De explosie van kleur zal iedere border opfleuren en heel wat bijen, hommels en vlinders lokken. Deze makkelijk te kweken bloemen zijn ook erg populair in de pluktuin. Niet zo vreemd want deze bloemen met een doorsnede van ongeveer 5 cm zijn echte kanjers op de vaas!

Pluk ze alleen niet te vroeg, anders zullen ze op de vaas "instorten". Dit kun je heel makkelijk even controleren door de steel ongeveer 25 cm onder de bloem vast te pakken en voorzichtig te schudden. Wiebelt de bloem heen en weer (alsof hij een slap nekje heeft), dan kun je hem beter nog even in de tuin laten staan. De bloem moet echt stevig op de steel staan.

Zaai ze het liefst voor in een verwarmde kweekbak of kas. Let er op dat de bodemtemperatuur op zaaidiepte een constante temperatuur van ± 22° C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. Voorkom dat de aarde uitdroogt door de oppervlakte licht vochtig te houden. Doe dit bijvoorbeeld met een plantensproeier.