Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Zea mays - Strawberries

€ 2,25*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
45206.10
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Groeiperiode
90 - 100 dagen
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Aantal zaden/gram
± 15 zaden
Product informatie

Strawberries zijn kleine maïskolfjes met een mooie wijnrode kleur. Deze leukerds worden niet alleen als decoratie gebruikt. Je kunt er namelijk ook popcorn van maken. Het grappige is dat je het rood van de gepofte korrel als een soort bloemetje op de popcorn kunt zien zitten. Een heel leuk effect dat bij de "gewone" popcorn niet opvalt. Je zult de kolfjes wel eerst goed moeten laten drogen. Maar dat is heel makkelijk: Je vouwt eerst al het schudblad naar achteren zodat er lucht bij de maïskorrels kan komen. Dan kies je een plek om ze te drogen. Ze drogen het beste als ze in de openlucht onder een afdak vrij van vocht hangen. Dat kan bijvoorbeeld een kapschuur of carport zijn maar een goed geventileerde zolder kan ook. Dan span je een (was)lijn en daar hang je vervolgens de kolfjes ondersteboven aan op. Dat kan gewoon aan het schudblad met bijvoorbeeld een wasknijper. De maïskorrels zijn goed gedroogd als ze heel hard zijn geworden.

De planten worden zo'n 150 cm hoog.

Zaai de maïs februari-maart binnen voor. Dat kan onder glas maar ook in huis. Gebruik bijvoorbeeld een zaaitray of potjes en leg de korrels ca 1 cm diep in grond dat is vermengd met vermiculiet. Houd de aarde licht vochtig is. De ideale kiemtemperatuur is 20°C. Na zo'n 3 a 4 weken kun je de jonge planten buiten in korte rijen uitplanten met een plantafstand van 30 cm. Direct buiten zaaien kan eind april - half mei. Maar dan is de kans groot dat de korrels door muizen of vogels worden opgegeten...

Belangrijk: Zorg altijd dat je de planten bij elkaar zet omdat mais door de wind wordt bestoven. Als je ze te ver uit elkaar hebt gezet, komen er geen kolven aan. Het kan dus ook gebeuren dat als je verschillende varianten bij elkaar in de buurt hebt uitgeplant, er kruisbestuiving plaatsvindt. Dan zien de kleuren van de kolven er anders uit dan je had verwacht.