Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Zea mays - Oaxacan Green

€ 10,00*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
45204.100
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Ja
Groeiperiode
90 - 100 dagen
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Aantal zaden/gram
± 4 zaden
Product informatie

Oaxacan Green is een groene maïs die oorspronkelijk  uit Zuid-Mexico komt. De kolven zijn 15-25 cm lang en groeien aan stevige, ruim 2 meter hoge planten. Oaxacan Green is een soort die je niet alleen gedroogd als decoratie kunt gebruiken. Deze maïs is ook eetbaar! Je kunt de korrels vermalen tot meel en dan kun je er brood of bijvoorbeeld tortilla's van maken. 

Tip: Wil je zeker weten dat je alleen groene maïs krijgt, dan kun je het beste alleen dit soort gaan kweken en eerst goed kijken of er in de buurt geen andere maïs wordt gekweekt. Je krijgt alleen de groene maïs als je ze niet naast of in de buurt van een andere kleur hebt gezet. Door kruisbestuiving kan er namelijk een andere kleur of een mix van kleuren aan de plant komen.

Zaai de maïs februari-maart binnen voor. Dat kan onder glas maar ook in huis. Gebruik bijvoorbeeld een zaaitray of potjes en leg de korrels ca 1 cm diep in grond dat is vermengd met vermiculiet. Houd de aarde licht vochtig is. De ideale kiemtemperatuur is 20°C. Na zo'n 3 a 4 weken kun je de jonge planten buiten in korte rijen uitplanten met een plantafstand van 30 cm. Direct buiten zaaien kan eind april - half mei. Maar dan is de kans groot dat de korrels door muizen of vogels worden opgegeten...

Belangrijk: Zorg altijd dat je de planten bij elkaar zet omdat mais door de wind wordt bestoven. Als je ze te ver uit elkaar hebt gezet, komen er geen kolven aan. Het kan dus ook gebeuren dat als je verschillende varianten bij elkaar in de buurt hebt uitgeplant, er kruisbestuiving plaatsvindt. Dan zien de kleuren van de kolven er anders uit dan je had verwacht.