Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Viola wittrockiana - Viooltje - Cool Wave Strawberry Swirl

€ 3,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
66510.10
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
0 - 20 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart
Product informatie

Dit lieve Viooltje uit de Cool Wave® serie is een populair plantje bij kwekers! Strawberry Swirl groeit relatief snel uit tot een mooie volle plant die lang blijft bloeien. Hij is heel leuk in potten en hanging baskets omdat hij echt over de rand zal groeien. Maar ook als bodembedekker in de border van je tuin zal hij je verrassen. Dit is een Viooltje die je vaak bij tuincentra tegenkomt. Hoe leuk is het dan dat je ze nu ook zelf kunt zaaien!

De bloeiperiode hangt af van het seizoen waarin je zaait. Je kunt ze namelijk in de herfst in de koude kas zaaien maar ook in het voorjaar. Zaai je in het najaar (september-oktober), dan zullen ze vroeg in het voorjaar al beginnen te bloeien. Zaai je in het voorjaar (februari-maart), dan bloeien ze in de zomer en als het weer mee zit, nog lang daarna.
De planten worden ongeveer 20cm hoog en staan graag op een zonnige plaats. Wil je meer planten bij elkaar in een pot zetten? Houd dan rekening met een plantafstand van 25-30cm.

Tip: Knip met een mini oogstschaartje steeds de uitgebloeide bloempjes uit de plant. De planten zullen dan langer bloeien.

Een leuk weetje: De paars-rode kleur zal bij een koelere temperatuur op meer bloemetjes voorkomen. Ook zal de kleur dan intenser zijn dan bij een warmere temperatuur. Is het tijdens de bloeiperiode warm, dan zullen er meer zachtgele bloempjes aan de plant zitten. 

Nog even dit: Dit is Primed zaad. Dat betekent dat het kiemproces al bij de leverancier is gestart. Vervolgens wordt het kiemproces op een bepaald moment onderbroken en worden de zaden gedroogd. Het voordeel van Primed zaad is dat het snel zal ontkiemen onder een breed scala van omstandigheden en een uniforme groei heeft.