Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Viola wittrockiana - Viooltje - Cool Wave Raspberry

€ 3,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
66512.10
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
0 - 20 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart
Product informatie

De Viooltjes uit de Coolwave® serie zijn de snelst groeiende en langst bloeiende Viooltjes die er op dit moment zijn! Dat is ook vast de reden dat je ze in allerlei kleurenvariaties in de tuincentra tegenkomt. We hebben de leukste voor jullie uitgezocht zodat je ze nu zelf kunt gaan zaaien. Kun je niet wachten tot het voorjaar is om te gaan zaaien? Dan kun je alvast met deze leukerds beginnen! Je kunt ze namelijk ook in het najaar in de koude kas gaan zaaien. Zaai bijvoorbeeld deze Raspberry en Strawberry Swirl (66510) of maak een andere combinatie en plant ze samen uit in een hanging basket of grote bloempot. Dan je hebt in het voorjaar al hartstikke leuke bloeiende planten op je terras of balkon! 

De bloeiperiode hangt af van het seizoen waarin je zaait. Zaai je in het najaar (september - oktober), dan zullen ze vroeg in het voorjaar al beginnen te bloeien. Zaai je in het vroege voorjaar (februari-maart), dan bloeien ze in de zomer en als het weer mee zit, nog lang daarna. De planten worden ongeveer 20cm hoog en staan graag op een zonnige plaats. Wil je meer planten bij elkaar in een pot zetten? Houd dan rekening met een plantafstand van 25-30cm.

Leuk weetje: Ook Raspberry heeft twee gezichten! Het bloemetje zal bij een koelere temperatuur minder wit in zijn gezicht hebben en de kleur zal wat intenser zijn. Zaai je dus in het voorjaar, dan heb je grote kans dat de bloeiperiode warm is en de bloemetjes wat witter zijn.

Nog even dit: Dit is Primed zaad. Dat betekent dat het kiemproces al bij de leverancier is gestart. Vervolgens wordt het kiemproces op een bepaald moment onderbroken en worden de zaden gedroogd. Het voordeel van Primed zaad is dat het snel zal ontkiemen onder een breed scala van omstandigheden en een uniforme groei heeft.