Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Verbascum x hybrida - Mottenkruid - Southern Charm

€ 2,95*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
66500.10
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Deze sierlijke bloemaren hebben mooie pasteltinten en groeien vanuit lage rozetten van grote langwerpige bladeren. Ze staan heel mooi een groep in de border maar zet ze ook eens in of vlakbij je moestuin. Ze lokken allerlei nuttige insecten die er dan meteen voor zorgen dat jij een goeie oogst hebt. Bovendien kun je dan af en toe een bosje bloemen mee naar huis nemen want het zijn ook nog eens prima snijbloemen!

Southern Charm wordt ongeveer 70 cm hoog en groeit het liefst op een plekje half in de schaduw. Zeker als de zomer erg warm is kun je beter een plekje uitzoeken waar de zon alleen 's morgens komt, anders zal de plant (uit zelfbescherming) afsterven.

Zaai ze maart-april binnen voor. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld een vensterbankkweekkasje en zorg voor een constante bodemtemperatuur van zo'n 18°C. Bedek het zaad met een héél dun laagje aarde en zet je kweekkas op een lichte plaats. Het zaad heeft namelijk licht nodig om te kiemen. (lichtkiemers). Plant de plantjes uit in vochtige, goed doorlatende grond zodra er geen vorst meer wordt voorspeld. 

Nog even dit: De zaden zijn 'gepelleteerd'. Dat betekent dat ze zijn gecoat met een laagje klei of talk zodat ze mooi rond zijn en een uniforme grootte en vorm hebben.