Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Tagetes patula - Afrikaantje - Durango Red

€ 1,00*

% € 1,95*
Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
65926.50
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Product informatie
Heerlijk toch, deze 'oubollige' Afrikaantjes? Ze zijn weer helemaal terug! Tagetes Durango Red heeft mooie roestbruin gekleurde bloemen die half gevulde zijn. Ze staan op stevige steeltjes die je ook erg leuk op een klein vaasje zou kunnen zetten. Wist je trouwens al dat de Tagetes in de volksmond ook wel 'stinkertjes' worden genoemd? Grappig hè! Wrijf er maar eens doorheen met je hand. De geur die dan vrij komt, schijnt het koolwitje te verwarren. Ze worden daarom in de moestuin vaak naast koolplanten geplant.

De planten worden zo'n 25-30 cm hoog en bloeien de hele zomer. Haal je steeds de uitgebloeide bloemen eruit, dan bloeien ze zelfs (als het weer mee zit) tot in de late nazomer.

Zaai ze in maart-april binnen voor. Dit kun je in een vensterbank kweekkas of propagator doen. Zorg voor een constante bodem temperatuur van ongeveer 20ºC en zet de kweekbak op een lichte plaats want Afrikaantjes zijn "licht kiemers". Plant de kiemplantjes pas uit als er geen vorst meer wordt voorspeld. Nog even dit: De zaden zijn 'gecoat' met een kleurtje zodat je tijdens het zaaien makkelijk kunt zien of je een potje hebt overgeslagen.