Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Tagetes filifolia - Dropshot

€ 2,75*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
65910.30
Behandeling
Onbehandeld
Geschikt voor de pluktuin
Nee
Hoogte
20 - 50 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
April, Mei, Juni
Product informatie
Dropshot is ook wel bekend als Dropkruid. In het Engels heeft het de mooie naam Irish Lace. Het fijn geveerde blad heeft wel iets weg van Dille maar heeft een héél andere smaak. Het lijkt meer op de smaak van zoethout en anijs. Je kunt de blaadjes bijvoorbeeld over een fruitsalade strooien, in een milkshake doen en je kunt er thee van maken. Maar je kunt het ook gebruiken als een zoetstof, net als Stevia. De kleine crème-gele bloemetjes hebben dezelfde smaak en zijn heel leuk als garnering op een (ijs)dessert.

De 'bossige' plantjes worden ongeveer 25 cm en groeien het liefst in goed doorlatende grond. Je kunt ze in de border van je tuin en in bakken of potten kweken. 

Zaai Dropshot april-mei voor in een propagator met kap. Zorg dat de bodemtemperatuur rond 22ºC is en houd de grond vochtig (niet nat). De zaden hebben een constante warmte nodig anders zullen ze niet goed kiemen. Dit kun je het makkelijkst bereiken door een verwarmingsmatje te gebruiken. Als de kiemplantjes groot genoeg zijn kun je ze verspenen naar potjes. Zet ze dan in een koelere ruimte van ongeveer 15ºC. Zet de plantjes op een beschutte plaats in de volle grond maar doe dat pas bij een buitentemperatuur vanaf 15 ºC en als er geen nachtvorst meer wordt verwacht.