Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Spinacia oleracea - Spinazie - Amsterdams Reuzenblad

€ 1,45*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
10580.15
Behandeling
Onbehandeld
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Februari, Maart, April
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Aantal zaden/gram
± 75 zaden
Product informatie
Amsterdams Reuzenblad is een Spinazie ras met, zoals de naam al suggereert, wat groter blad. Het is een scherpzadig ras en dat heeft het voordeel dat hij goed tegen wat lagere temperaturen kan. Amsterdams Reuzenblad is dus een Spinazie die goed geschikt is voor teelt in het vroege voorjaar maar ook voor herfst- en winterteelt. 

Tip: Wil je in de zomer Spinazie telen, dan kun je beter een ander ras uitkiezen. Scherpzadige Spinazie schiet namelijk bij warmte sneller door. 

Spinazie kun je het beste direct in de volle grond zaaien. Dat kan in de koude kas of buiten. Zorg dat de grond luchtig is en vocht vast kan houden. Omdat deze Spinazie snel groeit, heeft ze bemesting nodig en zul je bij droog weer zelf regelmatig water moeten geven. Amsterdams Reuzenblad kun je vanaf begin maart tot eind april of vanaf half september tot half oktober zaaien.

Leuk om te weten: Je kunt Spinazie ook het hele jaar door als Microgroente (Babyleaf)kweken. Gewoon in huis! Gebruik daarvoor de handige Micro Leaf box voor één soort (70100) of de Micrro Leafbox voor drie verschillende soorten groenten. (70105)