Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Solenostemon scutellarioides - Siernetel - Kong Lime Sprite

€ 3,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
53363.10
Behandeling
Gepelleteerd
Bloeitijd
Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Nee
Hoogte
20 - 50 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Product informatie

Naast Kong® Red (53362) en Mozaïek (53361) hebben we ook Coleus Kong® Lime Sprite uit de Premium Shade serie in ons assortiment. Deze Siernetel kun je qua kleur en standplaats, heel goed met de andere twee combineren. Super als groep in de border of in een grote plantenbak!  Natuurlijk is hij als solitair ook erg mooi en geef je met de frisgroene kleur je tuin of terras net iets meer pit. De Premium Shade serie is speciaal geteeld voor een schaduwrijke standplaats. Zet de planten dus in de schaduw in mooie grote potten op je balkon, terras of zet ze in de border van je tuin. Zelfs in huis als potplant doet deze variëteit het goed! Heb je geen schaduwrijke standplaats? Dan zijn de Siernetels uit de Premium Sun serie misschien wel iets voor je.

Deze planten worden zo'n 45-50 cm hoog en hebben grote, frisgroene bladeren. Het midden van ieder blad is donkerrood. Wil je meerdere planten bij elkaar zetten, houd dan rekening met een plantafstand van ±45 cm.

Zaai Coleus in vochtige, losse zaaigrond en zorg dat de bodemtemperatuur constant 20-22°C is. Dek de zaden niet /nauwelijks af met grond want Coleus is een lichtkiemer. Doe de deksel op de zaaitray of propagator en zorg er met een plantenspuit voor dat de aarde vochtig blijft want als de aarde te droog is, zal het zaad niet gaan kiemen. Controleer dit dagelijks. Als je in huis zaait, zet je de tray of propagator in een warme kamer bij het raam maar niet boven de verwarming want dan zal de grond te snel drogen.

Hebben de kiemplantjes minimaal 2 blaadjes? Dan kun je de deksel eraf laten maar laat ze nog wel op een lichte plaats staan (niet in de zon) en pas op dat de grond niet te droog wordt. Zodra de plantjes 6 blaadjes hebben kun je ze uitplanten. Gebruik voedzame grond dat je mengt met bijvoorbeeld vermiculite want Coleus groeit graag in luchtige goed doorlatende aarde.

Een tip: Wil je mooie gedrongen planten? Dan zul je ze regelmatig moeten toppen. Is de plant groot genoeg, dan knip je er, samen met de top, per steel steeds twee paar bladeren af. De plant zal dan gaan vertakken en krijg je mooie volle planten.

Nog even dit: De zaden zijn 'gepelleteerd'. Dat betekent dat ze zijn gecoat met een laagje klei of kalk zodat ze mooi rond zijn en een uniforme grootte en vorm hebben.